بیمارستان شهدای زیراب سوادکوه؛ خدمات محدود برای انبوه بیماران

ساخت وبلاگ

 

بیمارستان شهدای زیراب سوادکوه؛ خدمات محدود برای انبوه بیماران

 

بیمارستان شهدای زیراب سوادکوه؛ خدمات محدود برای انبوه بیماران

سوادکوه کویر سبز:وجود امکانات اولیه بهداشتی و درمانی در هر جامعه‌ای از ضرورت‌هاست. ضرورتی که نقص در آن مشکلاتی را پدید می‌آورد که گاهی غیرقابل جبران خواهد بود. امکانات بهداشتی و درمانی یعنی اهمیت دادن به سلامت افراد جامعه. وقتی افراد یک جامعه از سلامت جسمانی برخوردار نباشند، سلامت روحی نیز نخواهند داشت و در نتیجه ابعاد مختلف زندگی اجتماعی تحت تاثیر قرار گرفته و ناهنجاری‌هایی پدید می‌آید.

با توجه به اهمیت بهداشت و درمان، کمبود امکانات در این زمینه قابل پذیرش نیست.


تنها بیمارستان سوادکوه یعنی بیمارستان شهدای زیراب، با وجود زیر پوشش قرار دادن منطقه سوادکوه و قرار داشتن در محور پرترافیک و حادثه‌خیز با کمبود‌هایی روبه‌رو است که این کمبودها تاثیر مستقیمی در چگونگی ارائه خدمات به مردم دارد.
کمبود امکانات منجر شده پزشکان متخصص تمایلی به کار در این بیمارستان را نداشته باشند، چرا که امکانات و تجهیزات لازم کار خود را در اختیار ندارند و در نتیجه دسترسی نداشتن به پزشک متخصص در شاخه‌های مختلف پزشکی بیماران برای درمان به شهرهای مجاور مراجعه می‌کنند.

بیمارستان محروم


بیمارستان شهدای زیراب به نوعی قربانی محرومیت و بی‌توجهی مسئولان شده است و بازندگان اصلی این محرومیت هم مردم هستند. در کنار مشکلاتی که مردم منطقه به دلیل کمبود امکانات پزشکی و درمانی در این بیمارستان با آن روبه‌رو هستند، قرار گرفتن در محور پرحادثه که معمولا تصادفات جاده‌ای زیادی در آن رخ می‌دهد سمت دیگر ماجراست.
مجروحان تصادفی که به این بیمارستان آورده می‌شوند معمولا به دلیل کمبود امکانات پزشکی لازم به شهرهای مجاور اعزام می‌شوند. حتی بودند کسانی که همین کمبود امکانات منجر به مشکلاتی برای آنها شده است.

اعزام بیماران به شهرهای همسایه


قصه اعزام تنها شامل حال بیماران تصادفی نیست، بلکه بسیاری از بیماران که وضع مطلوبی ندارند به دلیل کمبود تجهیزات لازم پزشکی از سر ناچاری به شهر دیگر فرستاده می‌شوند. با وجود این‌که متخصص داخلی و جراحی در بیمارستان زیراب حضور دارند، حضور نداشتن متخصصان دیگر، مردم را با مشکلاتی روبه‌رو کرده است.
طبق بررسی‌های صورت گرفته تقریبا بیشتر مردم از کیفیت ارائه خدمات درمانی و حضور نداشتن پزشکان متخصص در بیمارستان شهدای زیراب، رضایت چندانی ندارند.
حضور نداشتن همیشگی متخصص اطفال و متخصص زنان به صورت روزانه در بیمارستان نیز از دلایل نارضایتی مراجعه‌کنندگان به این بیمارستان است.

جای خالی پزشک زنان


این در حالی است که حضور متخصص زنان به ویژه برای خانم‌های باردار اهمیت زیادی دارد و اگر روزی خانم بارداری نیاز فوری به متخصص مربوطه داشته باشد، حضور نداشتن پزشک مورد نظر در آن روز در بیمارستان می‌تواند خطراتی را برای بیمار به دنبال داشته باشد.
به گفته یکی از پرستاران بیمارستان شهدا مدتی پیش خانم بارداری دچار وضع اورژانسی شده بود و به دلیل این‌که در آن روز متخصص زنان در بیمارستان حضور نداشت مجبور به اعزام بیمار به شهر دیگر شدند. البته پیش از اعزام نیز کادر پرستاری اقدام‌های اولیه اورژانسی را برای نجات جان بیمار انجام دادند تا هنگام رسیدن به بیمارستان شهر دیگر اتفاق ناگواری پیش نیاید.

مجهز نبودن به دستگاه‌های اساسی تشخیصی


نبود تجهیزات لازم باعث شده دو مورد اساسی در بیمارستان زیراب وجود نداشته باشد. به دلیل مجهز نبودن به دستگاه اکو و آنژیوگرافی، این بیمارستان متخصص قلب ندارد. دستگاه سی‌تی‌اسکن این بیمارستان هم به روز و قابل استفاده نیست. در حالی که به دلیل آمار بالای تصادفات جاده‌ای در محور سوادکوه وجود این دستگاه یکی از ضروریات است. اما دستگاه کنونی قدیمی است و امکان استفاده از آن وجود ندارد. بنابراین مصدومان تصادف‌ها حتی برای سی‌تی‌اسکن نیز باید به شهر دیگری اعزام شوند.
علاوه بر سی‌تی‌اسکن، وقتی بیمار به متخصص داخلی یا پزشک دیگری در این بیمارستان مراجعه ‌کند اگر پزشک آندوسکوپی و اکو را مورد نیاز بداند، بیمار ناچار است به  ساری، قائمشهر یا بابل برود و دوباره به پزشک خود در زیراب رجوع کند که علاوه بر دشواری راه، بر تشدید بیماری، طولانی شدن زمان تشخیص و آغاز درمان سردرگمی بیماران می‌افزاید.

یک بیمارستان؛ یک آمبولانس!


کمبود آمبولانس مشکل دیگر این بیمارستان است. یکی از پرستاران بیمارستان شهدای زیراب در این باره گفت: بیمارستان یک آمبولانس دارد. اگر هم زمانی نیاز به آمبولانس دیگری باشد ما مجبوریم از ١١۵ درخواست کنیم که ۵۰درصد پاسخ مثبت دریافت می‌کنیم، چرا که در مواقعی که ترافیک کاری دارند به ویژه در تعطیلات نمی‌توانند آمبولانس در اختیار ما قرار دهند.
او افزود: ما در بیمارستان با کمبود نیروی پرستاری هم روبه‌رو هستیم و این باعث می‌شود شیفت‌های کاری بیشتری داشته باشیم. کمبود امکانات هم داریم که باعث شده متخصص قلب و مغز و اعصاب نداشته باشیم. اگرچه پس از ایجاد طرح تحول سلامت و افزودن تخت کمی تغییر وضع داشتیم، ولی نیازهای اساسی رفع نشده و ما هنوز کمبود دستگاه نوار قلب داریم.

شرایط سخت کار پرستاران در بیمارستان


این پرستار گفت: استاندارد کار پرستاری هم رعایت نمی‌شود. پرستار به دلیل حساسیت کاری بیشتر از ٨ ساعت نباید کار کند.
از طرفی محل زندگی پرستار با بیمارستانی که در آن خدمت می‌کند باید یکی باشد. در واقع پرستار باید در کمترین زمان خودش را به بیمارستان برساند. ولی ما باید مسافت طولانی را طی کنیم و گاهی نیز در ترافیک چند ساعته بمانیم تا خود را به بیمارستان و محل کارمان برسانیم. همین موارد باعث می‌شود میزان بازدهی کاهش یابد. نمی‌توان از پرستار خسته‌ای که در ترافیک مانده بهترین حالت ارائه خدمت را انتظار داشت.
درواقع کمبود تجهیزات لازم پزشکی، حضور نداشتن پزشکان متخصص در شاخه‌های مختلف، کمبود آمبولانس، مشکلات کادر پرستاری و مواردی از این قبیل باعث شده تنها بیمارستان سوادکوه معنای واقعی یک بیمارستان را نداشته باشد.  اگرچه نمای ظاهری آن ساختمان یک بیمارستان را نشان می‌دهد ولی درون این ساختمان پر از کمبودهایی است که قابلیت‌های یک مرکز بهداشتی و درمانی را ندارد.

 

ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان شهدا بالاست

با توجه به برخی نارضایتی‌ها در خصوص کمبودهای موجود در بیمارستان شهدای زیراب، عده‌ای معتقدند تلاش‌های انجام شده از سوی مسئولان این بیمارستان با وجود محدودیت‌هایی که دیده می‌شود جای قدردانی دارد.
رئیس بیمارستان شهدای زیراب در گفت‌وگو با همشهری درباره کمبودهای این بیمارستان  به ویژه آمبولانس گفت: در بیمارستان شهدای زیراب یک دستگاه آمبولانس با تجهیزات کامل ICU داریم. ولی چون بیمارستان جنرال است و گاهی اوقات نیاز می‌شود بعضی بیماران را برای مشاوره‌های تخصصی یا تکمیل فرایند درمان به شهرهای دیگر اعزام کنیم، نیاز به ٢ آمبولانس داریم. در این مواقع اورژانس ١١۵شهرستان با ما همکاری لازم را دارد. ولی در این خصوص ما قبلا درخواست‌هایی ارائه داده‌ایم، نشست‌هایی با استاندار و فرماندار و همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی داشته‌ایم و مشکل را مطرح کرده‌ایم.
دکتر «بهرام عادلانی» افزود: در آخرین نشست که با حضور رئیس شبکه بهداشت، شهرداران دو شهر زیراب و پل‌سفید و مسئولین شهری صورت گرفت، دکتر جان‌بابایی قول دادند یک دستگاه آمبولانس مجهز در اختیار بیمارستان قرار دهند. ظاهراً هنوز دانشگاه، آمبولانس را تحویل نگرفته‌اند به همین دلیل به ما تحویل نداده‌اند. ولی با این حال خللی در خدمت‌رسانی به مردم ایجاد نشده است. حتی در تصادف اتوبوس سال گذشته که ۲۰ کشته داشت، ٢۵ آمبولانس هم‌زمان از مناطق مختلف کمک‌رسانی کردند که نشان می‌دهد در شرایط بحرانی هم نیاز به آمبولانس را برطرف کرده‌ایم.
وی یکی از دلایل حضور نیافتن متخصصان شاخه‌های مختلف پزشکی از جمله قلب و مغز و اعصاب را جنرال بودن بیمارستان برشمرد و اظهار کرد: نیاز اساسی یک بیمارستان جنرال بخش‌های اصلی جراحی، زنان، اطفال، داخلی و عفونی است که در بیمارستان زیراب وجود دارد. این‌طور نیست، بگوییم به این علت متخصص نداریم که تجهیزات وجود ندارد، بلکه تجهیزات نمی‌آوریم، چون متخصص نداریم. از طرفی برخی نیروهای متخصص تمایل به کار در بیمارستان دولتی را ندارند. ولی برنامه آینده ما این است متخصصان در این بیمارستان مشغول به کار شوند.
مثل متخصص قلب که طبیعتاً پس از حضورش تجهیزات اکو و تست ورزش را هم می‌آوریم. ولی فعلا تعداد متخصصانی که دانشگاه در اختیار دارد کفاف نمی‌دهد. حتی ما در بخش‌های اصلی هم برخی اوقات با مشکل حضور متخصص مورد نیاز روبه‌رو هستیم. برنامه‌مان این است که دست‌کم در بخش‌های جنرال مشکلی نداشته باشیم.
این مسئول  یاداوری کرد: در این خصوص درخواست‌هایی داشتیم، ولی وقتی در بیمارستان‌های بزرگ‌تر در شهرهای دیگر هم مشکل حضور متخصص داریم، قطعا پاسخی در خصوص نیروی مورد نیاز در این زمینه داده نمی‌شود. امیدواریم پس از پایان پروژه درمانگاه تخصصی بتوانیم دست‌کم یک یا ۲ روز در هفته به‌طور پاره‌وقت از خدمات متخصصان بهره بگیریم.
رئیس بیمارستان شهدای زیراب درباره حضور نیروی متخصص زنان نیز گفت: اولویت نخست دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این زمینه اختصاص پزشک متخصص به بیمارستان شهدای زیراب است. نخستین متخصصی که آمد برای‌ ما فرستادند. در حال حاضر متخصص از آمل می‌آید و در صورت حضور نداشتن ایشان هم مامای باتجربه داریم. در مواقع پرخطر حتی اگر لازم باشد با امداد هوایی بیمار را اعزام می‌کنیم. ولی واقعیت این است که ممکن است طی ماه در بخش متخصص زنان ۴ یا ۵ روز دچار مشکل باشیم.
عادلانی با اشاره به این‌که بیمارستان شهدای زیراب جنرال گرید یک مثبت -درجه بالا- است، ولی نمی‌توان آن را با بیمارستان‌های درجه یک دنیا مقایسه کرد، گفت: فقط بحث تجهیزات را نباید مطرح کرد، در بخش تاسیسات هم باید به وضع بیمارستان توجه شود. تاسیسات بیمارستان مربوط به ١۵سال گذشته است که ما سعی داریم این بخش را هم به‌روز کنیم. در ۲سالی که حضور دارم ۵/۱ میلیارد تومان صرف نوسازی زایشگاه، اورژانس، ICU، بهسازی سرویس بهداشتی، داخلی، تالاسمی و موارد دیگر کردیم که تجهیزات مورد نیاز از طریق دانشگاه و بیمارستان خریداری شد. خوشبختانه در حال حاضر بیمارستان وضع بدی ندارد که در آینده ایده‌آل‌تر هم خواهد شد.
عادلانی دلیل استفاده نکردن از دستگاه سی‌تی‌اسکن را مسائل اداری مربوط به دانشگاه علوم پزشکی که از حوزه مسئولیت وی خارج است عنوان کرد و گفت: دستگاه سی‌تی‌اسکن که در بیمارستان وجود دارد، دستگاه سینگل اسلایف اسپایرال است که جزو پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها به شمار می‌رود و محصول شرکت ویننس آلمان است. اما مشکل مربوط به خدمات پس از نصب است. شرکتی که دستگاه را آورده با دانشگاه مشکل خدمات پس از نصب دارد که خود ریاست دانشگاه و مسئولان دانشگاه پیگیر هستند تا خدمات پس از نصب را از شرکت بگیرند یا اگر بتوانند دستگاه را تعویض کنند. بر خلاف تصور موجود در بین مردم، این دستگاه دست دوم و مستهلک نیست و اتفاقا از نظر فنی قابلیت بسیار بالایی دارد.
وی در باره پرستاران غیربومی نیز گفت: سیاست کلی دانشگاه علوم پزشکی در استخدام، جذب نیروی بومی است. ولی باید نیروی بومی وجود داشته باشد تا جذب کنیم. حتی رایزنی هم کردیم نیروهای بومی را که در شهرهای دیگر بودند به سوادکوه منتقل کنیم.
دکتر عادلانی در باره نارضایتی برخی مردم در خصوص کمبود امکانات و تجهیزات پزشکی در بیمارستان اظهار کرد: اگر رضایت نباشد ضریب اشغال تخت باید پایین باشد، در حالی که در بخش داخلی و عفونی بالای صددرصد و اطفال در مواقعی که پزشک داریم بالای ٧٠درصد ضریب اشغال داریم. تعداد جراحی‌ها، بستری‌ها و ویزیت‌های سرپایی به صورتی است که مراجعه‌کنندگان یعنی مردم منطقه از خدمات بیمارستان رضایت دارند.
رئیس بیمارستان شهدای زیراب گفت: ممکن است در باره کیفیت غذا بگویند وضع مناسب نیست یا تجهیزات کم است، ولی ما برای بیماران تجهیزات داریم. دلیل مراجعه به خاطر استیصال یا این‌که نمی‌توانند جای دیگر بروند نیست، بلکه به خاطر خدمات ارائه شده است. اگر وضع بیمار به گونه‌ای باشد که تشخیص دهیم در شهر دیگر نجات می‌یابد وظیفه انسانی است که برای نجات جان بیمار اعزام را انجام دهیم و همین کار را هم می‌کنیم.


سوادکوه کویر سبز...
ما را در سایت سوادکوه کویر سبز دنبال می کنید

برچسب : بیمارستان,شهدای,زیراب,سوادکوه؛,خدمات,محدود,برای,انبوه,بیماران, نویسنده : savadkoohkavirsabza بازدید : 143 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 7:06